Het leven draait nu om Corona. Voor je relatie kan dit pittig zijn. Je zit op elkaars lip, je moet thuis werken- en onderwijs geven en je hebt weinig bewegingsvrijheid. De druk is groot en de spanning voelbaar. Dit is niet wat je wilt, want je wilt het thuis leuk hebben en er samen het beste van maken. Vier tips om je relatie leuk te houden in Coronatijd:

door | 16 april 2020

1. Creëer kleine positieve momenten

Lach gewoon zomaar naar elkaar. Houd het contact, houd dat lijntje. Er zijn genoeg momenten dat het zwaar of gespannen aanvoelt, daarom is het ontzettend belangrijk dat je daar positieve momenten tegenover zet. Je kunt je partner een compliment geven of als je langsloopt even aanraken. Geef een positief sein dat je je partner ziet en aandacht geeft. Dit voelt goed.

2. Slaap samen naakt in bed

De dagen vragen veel van je, alle ballen in de lucht houden, weinig ruimte voor jezelf en elkaar. Iedereen heeft warmte nodig of, zoals een recente documentaire luidt, ‘huidhonger’. Samen naakt in bed liggen voelt heerlijk aan, lekker warm, genegen, het stimuleert dat jullie je man en vrouw voelen, samen, verbonden. Het ontspant en stimuleert het knuffelhormoon oxytocine waardoor je je meer verbonden gaat voelen. Het is ook een heel goed begin van de dag, even samen knuffelen.

3. Maak duidelijke afspraken en houd je eraan

Denk hierbij aan de dagindeling, wie werkt wanneer thuis of wie zorgt voor het thuisonderwijs van de kinderen? Maak ook afspraken over eigen tijd, wanneer ga jij sporten of jezelf even afzonderen? Ieder mens is namelijk gebaat bij duidelijkheid en structuur, want voorspelbaarheid geeft rust.

4. Spreek uit hoe je je voelt

Vertel wat je wel en niet fijn ervaart in deze hele situatie of in de relatie. Spreek je irritaties en negatieve gevoelens dezelfde dag nog uit. Krop ze niet op, want daar krijg je later meer ellende van. Als de emmer nog niet is overgelopen, ben je in staat om op een nog vrij aardige toon hierover te praten, wat het gesprek ten goede komt. Vergeet niet om ook uit te spreken wat je waardeert aan je partner en waar jij behoefte aan hebt.

Als je meer hulp of relatietherapie nodig hebt, mail dan naar Shirley via shirley@boostrelatietherapie.nl